Categories
Uncategorized

3 trin til udendørsmaling

Trænger havehegnet, terrassen eller murværket til en klat maling? Så kommer vi her med 3 tips til udendørsmaling.

1. Gør området rent først

Inden du påbegynder et malerprojekt på dit udendørs træværk, er det en god idé at gøre overfladen ren. Rengøringen sikrer, at malingen lægger sig pænere, og at den efterfølgende træbeskyttelse holder længere. 

2. Vælg den rigtige maling til projektet

Det er ikke ligegyldigt, hvilken maling man vælger at bruge. Der er nemlig forskel på maling til træværk og ydre murstensvægge.

Træværk: Når du skal male dit udendørs træværk, bør du overveje at give det en omgang grundmaling først. Grundmalingen giver høj beskyttelse mod fugt og svamp, og resulterer, at træværket tager bedre imod efterfølgende overfladebehandling.

Murværk: Til maling af mursten anbefales det at bruge enten akrylplastmaling, olieemulsionsmaling eller silikonemaling. Uanset hvilken maling, der vælges her, er det vigtigt, at fugten indefra kan trænge ud gennem malingen – ellers risikerer man, at der samler sig fugt bag malingen, og at den med tiden vil skalle af. Derfor skal du også undersøge, om facaden er blevet malet før, da der ikke må være for mange lag maling, som gør facaden tæt.

3. Brug en professionel til malerarbejdet

Man kan sagtens gøre malerarbejdet selv, men det kræver meget planlægning. Det er fx mest optimalt at male udendørs, når temperaturen er mindst 10 grader og der ingen fugt eller regn er i luften – hvis du maler i direkte sollys tørrer malingen alt for hurtigt og giver et ujævnt resultat.

Vil du gerne slippe for udfordringerne ved at male udendørs selv, kan du med fordel kontakte en professionel maler til at gøre arbejdet for dig. På den måde sikrer du dig et flot resultat, og at tingene bliver gjort helt efter bogen.