Categories
indendørsmaling udendørsmaling

Hvad kendetegner en god maling?

Hvis du skal i gang med at male vægge eller hele huse, er det store spørgsmål altid, hvilken form for maling du skal vælge. Er det første gang, bliver det ikke nemmere – medmindre du har en referenceramme fra venner eller bekendte. Heldigvis er der ting, du kan være kigge efter. Uanset om der er tale om en billig eller omkostningsfuld malingstype, kan der være kendetegn, som er alment dækkende. Disse kendetegn er din måde at adskille en maling af god kvalitet frem for en maling af en ringe kvalitet. Kendetegnene kan enten læses på siden af beholderen eller ved at forhøre sig hos

  • Dækevnen: Hvor lang tid det tager at lægge en jævnt lag, er afhængig af malingens dækevne. Finder du en maling med en god dækevne, kan du nøjes med kun at male overfladen to gange.
  • Slidstyrke: Hvor lang tid malingen holder, inden den begynder at skalle af eller falme, er afhængig af slidstyrken. Eventuelt kan du forhøre dig hos en forhandler, der kan hjælpe dig.
  • Miljøvenlighed: Maling af en ringere kvalitet kan bidrage til et dårligt indeklima – udskilte dampe kan forværre jeres sundhed og muligvis bidrage til kræft. Derfor er det vigtigt at kigge efter malingstyper med miljømærker.