Categories
Uncategorized

Slut med at male alle vægge på samme tid

Der har ofte været tradition for, at når væggene skulle males, skulle de alle males – gerne i samme farve for hvert rum. I nyere tid er det dog blevet mere og mere normalt at vælge, kun at male en enkelt væg i en bestemt farve. Dette giver et helt andet udtryk i lokalet, og det giver også muligheden for at eksperimentere mere med farvekombinationer og indretning. Hvordan du tilgår denne strategi afhænger dog kraftigt af, hvor væggen som skal males befinder sig, og hvilken indretning som omkredser den.   

Fra dagligstuen til soveværelset: rolige eller spændende farvekombinationer

Rummet har naturligvis en stor indflydelse på, i hvilken farve væggen skal males. Rum som soveværelser kræver rolige farver som bidrager til bedre søvn, imens at du sagtens kan skrue lidt op for farveenergien i dagligstuen eller køkkenet. Her er farvekombinationen også meget vigtig, da du i soveværelset bør sørge for, at samspillet ikke bliver for forstyrrende, mens det i andre rum gerne må skabe dynamik.

I rum hvor du ikke opholder dig alt for længe ad gangen, for eksempel netop i gangen, kan du eksperimentere endnu mere end i dagligstuen. Her kan stærke farver overvejes til et kraftigt førstehåndsindtryk når man træder ind i boligen.

Et væld af farvemuligheder

Når farverne så skal vælges, er der et hav af muligheder at vælge ud fra. Mørkegrå nuancer er især populære for mere rolige og robuste udtryk – har du et aflangt rum, vil den korteste væg virke længere med en mørkere farve.

Nuancer af afdæmpede blå og grønne farver vil også bidrage med et personligt udtryk i din dagligstue eller i soveværelset. Sørg dog for, at farverne spiller godt sammen med din indretning, så det ikke ender med at se mere kaotisk end æstetisk ud. En professionel maler vil altid kunne hjælpe dig med at finde den farve som passer ind i netop dit hjem.